Yrityksen pyörittäminen on haastavaa niin ajallisesti kuin rahallisesti. Yrityksen päivittäiset kustannukset voivat kohota korkealle, jolloin esimerkiksi yrityksen laajentaminen voi olla haastavaa tai yrityksen tulojen putoaminen voi aiheuttaa hikikarpaloiden nousemisen yrittäjän otsalle.

Yrityslainan avulla yrittäjä voi kuitenkin esimerkiksi tasaannuttaa kassavirtaa, tehdä tärkeitä hankintoja sekä laajentaa yritystä. Ennen yrityslainan hakemista on kuitenkin syytä varmistaa, että saat mahdollisimman alhaisen yrityslainan ja parhaan diilin.

Mikä on yrityslaina?

Yrityslaina on nimensä mukaisesti yrityksille myönnettävä laina, joka voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen haettavan lainan koosta riippyen. Yrityslaina maksetaan yrityksen tilille nopeasti ja yhtenä könttäsummana, samaan tapaan kuin esimerkiksi perinteinen kulutusluotto.

Toisin kuin kulutusluotossa, yrityslainassa myönnettävät lainasummat voivat kuitenkin kohota jopa miljooniin euroihin, mikä mahdollistaa rahareikien paikkaamisen niin pien- kuin suuryrityksille.

Yrityslaina eroaa myös perinteisestä kuluttajalle myönnettävästä lainasta sillä, että yrityslainassa on suhteellisen lyhyt maksuaika, joka voi olla vain muutamia kuukausia tai maksimissaan pari vuotta. Yrityslainaan saatetaan myös liittää perinteisten korkojen sijaan kiinteä kulu koko lainasummalle huolimatta siitä, kuinka nopeasti laina maksetaan takaisin.

Mihin yrityslainaa voi käyttää ja milloin sitä kannattaa hakea?

Yrityslaina on erinomainen tapa yritykselle rahoittaa erilaisia projekteja ja rahareikiä. On yleistä, että yrityslainaa haetaan esimerkiksi kassavirran tasaannuttamiseen, uusien liiketilojen vuokraamiseen, henkilöstön palkkaamiseen, inventaarion ostamiseen tai yrityksen yleiseen laajentamiseen.

Yrityslainan hakeminen voi olla yrittäjälle hyvä tapa parantaa omaa liiketoimintaa sekä pahimmassa tapauksessa jopa auttaa pitämään pään vedenpinnan yläpuolella.

Yrittäjien kannattaa hakea yrityslainaa esimerkiksi silloin, kun yrityksellä on tarpeeksi tuloja maksaakseen pois yrityslainan kuukausittaiset lyhennykset, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että sillä maksettaisiin koko rahoitettava projekti kerralla. Laina voi olla hyvä vaihtoehto myös silloin, kun on tarkoitus laajentaa liiketoimintaa, mutta et halua ottaa mukaan sijoittajia.

Kilpailuta yrityslaina löytääksesi edullisimman lainan

Yrityslainaa hakiessa pätee yksi sama asia kuin kaikissa muissakin lainoissa: yrityslainat tulisi vertailla ja kilpailuttaa ennen kuin päätät, minkä lainasopimuksen allekirjoitat. Muuten saatat päätyä maksamaan satoja tai jopa tuhansia euroja enemmän kuin mitä sinun täytyy.

Monet pankit tarjoavat yrittäjille yrityslainaa ja jokaisella pankilla on omat vaatimuksensa ja korot ja kulut lainalle. Saadaksesi mahdollisimman edullisen lainan ja säästääksesi rahaa, kannattaa vertailla ja kilpailuttaa yrityslainat luotettavassa vertailupalvelussa.

Yrityslainan hakemiseksi tarvitset vain yrityksesi taloudelliset tiedot sekä oman henkilötakauksen. Joissakin tilanteissa yrityslainalle saatetaan vaatia vakuuksia, mutta tämä riippuu yleensä haettavasta lainasummasta. Vakuuksiksi voivat sopia esimerkiksi yrityksen omistamat liiketilat, inventaario tai kulkuneuvot.

Kilpailutus on ilmaista ja nopeaa

Yrityslainat voidaan kilpailuttaa netissä nopeasti ja ilmaiseksi ilman, että sitoudut vielä mihinkään. 

Esimerkiksi yrityslainoja kilpailuttavat sivustot voivat hoitaa yrityslainan kilpailutuksen puolestasi vain muutamissa minuuteissa. Yrittäjä täyttää vain ilmaisen hakemuksen ja lähettää sen, jolloin lainoja vertaileva sivusto lähettää hakemuksen suoraan kaikille yhteistyökumppaneilleen.

Yrittäjä voi saada alustavia lainapäätöksiä jo minuuteissa ja vertailla niitä huolellisesti ennen kuin hän valitsee sopivan lainan yritykselleen. Lainahakemuksen lähettäminen ei velvoita mihinkään, joten voit vertailla lainoja ilman paineita.

Millaisille yrityksille yrityslaina sopii?

Yrityslainaa myönnetään tyypillisesti erilaisille yrityksille aina pienyrityksistä suurempiin yrityksiin. Muun muassa toiminimet, kommandiittiyhtiöt ja osakeyhtiöt voivat hakea yrityslainaa huolimatta siitä, onko kyseessä uusi yritys vai pidempään toiminnassa ollut yritys.

Yleensä pankkien vaatimuksena on kuitenkin se, että yrityksellä on jo yritystoimintaa ja tuloa. Hakemuksessa kysytään nimittäin yrityksen tulotietoja, eikä pyöreä nolla yleensä kannusta pankkeja myöntämään lainaa.

Yrityslainaa voivat kuitenkin hakea kaikenkokoiset yritykset mitä tahansa hankintaa varten ja parhaat lainatarjoukset saat vertailemalla lainoja huolellisesti.