Viime vuosina freelancereina työskentelevien ihmisten määrä on kasvanut huomattavasti. Tämä johtuu muun muassa lisääntyneestä työpaikkojen epävarmuudesta, korkeasta työttömyydestä ja siitä, että ihmiset eivät yksinkertaisesti löydä työpaikkoja, joihin he olisivat päteviä.

Vinkit freelancer töiden hakuun

Vaikka monilla ihmisillä on ollut hyviä kokemuksia freelancerina toimimisesta, voi olla vaikea tietää, miten löytää asiakkaita tai päättää, mihin projekteihin palvelujaan pitäisi tarjota. Jos haluat hyödyntää tätä talouden kasvavaa osaa (ja lisätä portfolioosi uuden tulonlähteen), tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten sinun tulisi etsiä töitä ja suoriutua niistä hyvin:

1) Rakenna portfolio ennen aloittamista:kuten muutkin työnhakijat, sinun tulisi aloittaa sähköpostilla. Mutta älä koskaan lähetä samaa yritystä varten useita työtarjouksia samana päivänä – sinun tulee pystyä antamaan jokaiselle potentiaaliselle asiakkaalle oma tarinasi, miksi juuri hänen on paras hyödyntää palveluitasi. Ennen kaikkea, voit halutessasi rajata alueesi valitsemalla sopivia mahdollisiaasiakkaita, kuten viestinnän, lentokenttien tai ravintoloiden työntekijöiden yritykset.

2) Laadi tarjous: Sinun tulisi aina esittää hyvin selkeitä kiinnostavuusviestejä eri organisaatioille ja tehdä jotain, mitä hän odottavat saavansa sisällyttämiensä tiedostojen kautta. Olisi hyvä kysymysten avulla lopettaa asiakkaan tarpeet ja toiveet – Verrattuna muihin ansioihisi ja todistuksiisi – koska erityisesti organisaatioilla on paljon hyödyllistä tutkimustietoa sinun tarjoamistasi termeistä, esimerkiksi analytiikan projekteista.

3) Käytä nettisivuja: Omat kotisivut ovat toinen tapa luoda parempaa asiakaspalvelua, joka auttaa sinua saamaan kiinnostavia asiakkaita. Tai voit myös kertoa itse yrityksestäja kertoa oleelliset tiedot siitä, mitä teet freelancereina. Tietenkin sinun tulee varmistaa, että sivuilla on myös referenssien luettelo, jotta ne näyttävät ammattimaisilta ja vertaisarvioiduilta.

4) Lue artikkeleita: Artikkeleilla muiden freelancerin osallistumista kiinnostavasta työstä voi auttaa sinua saamaan uusia asiakkaita samalla kun puhut rahoittajille. Esimerkiksi The Next Web ja Mashable antavat yrityksille näkyvyyttä uusimpien trendien rahoittajille. Lisäksi voit lukea samantyyppisistä artikkeleista julkaisuja kuin se, joita sinulla on tarkoitus tarjota asiakkaille niin että heidän uskovansa sinuun.

5) Hanki jostain tuloja ja referenssejä: Ellet ole vielä tehnyt töitä freelancereina, on tietenkin harvoilla tapoja saada palkka sitten,kun teen projektin. Tämä on virhe, johon monet freelancereiden työntekijät tekevät – ja sen korjaaminen voi maksaa siinä sivussa! Siksi sinun pitäisi pohtia joitakin erilaisia tapoja ansaita rahaa, esimerkiksi mainos- affiliatemarkkinoinnista.