Jos haluaa parantaa asemiaan työmarkkinoilla, kouluttautuminen kannattaa aina. Työhaastattelussa hyvä todistus on kullanarvoinen pelinappula. Opiskelu voi ajoittain olla köyhää aikaa, mutta se on silti aina kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Lahjakas ja ahkera opiskelija voi onneksi melko nopeasti huomata, että hänet suorastaan revitään työmarkkinoille, ja rahaa tulvii ovista ja ikkunoista. Työelämään kannattaakin rohkeasti tähdätä jo opiskeluvaiheessa, esimerkiksi kesälomien aikana. Kun alan töihin pääsee käsiksi ajoissa, menestys tuo hedelmää myöhemminkin.

Bisnesmaailman uraa suunnittelevien kannattaa ainakin harkita ammattikorkeakoulua ja liiketalouden koulutusohjelmaa. Miksei toisaalta muidenkin, sillä liiketalouden koulutusohjelmasta valmistuneita tarvitaan oikeastaan kaikilla aloilla. Myös julkisella sektorilla tarvitaan yhä enemmän liiketaloudellista osaamista. Ei ole ihmekään, että myös monet, joille tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, päätyvät liiketalouden tunneille.

Valmistuneet tradenomit hallitsevat kaikki työelämässä tarvittavat tiimi- ja viestintätaidot. Etenkin internetiin liittyvät viestintätaidot ovat nykyisin tradenomin ammatissa yhä keskeisemmässä roolissa. Myös kielten opiskelu kuuluu ammattikorkeakoulutason opiskelun ohjelmistoon. Mitä laajempi kielitaito, sitä helpompi on töitä saada. Etenkin venäjän, saksan tai ranskan osaamisella erotut joukosta. Englanninkielen taito on taas perusjuttu, joka on jokaisen pakko kehittää huippuunsa. Usein tämä avaa ovet myös kansainväliselle uralle. Jo opiskelijavaihtoon lähtiessä on mahdollista solmia kontakteja kansainvälisiin työnantajiin.

Liiketalouden koulutusohjelma mahdollistaa sijoittumisen monenlaisiin työtehtäviin, joten se sopii sekä ‎tuleville myyntitykeille että itsenäisemmästä työskentelystä pitäville. Tiivis yhteistyö yritysmaailman ja työelämän kanssa takaa sen, että tulevaisuudessa ei pitäisi olla työpaikan saannista ongelmia. Tietenkin uramenestyksessä tarvitaan myös hyvää tuuria.

Liiketalouden tradenomin koulutuksella pitäisi olla mahdollista sijoittua myös asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Aktiivinen, motivoitunut ja pelisilmää omaava työntekijä on kyllä heinä, joka poimitaan suovasta. Myös oman yrityksen perustamiseen on hyvä lähtiä, kun on tutustunut ensin koulutuksen avulla liike-elämän lainalaisuuksiin. Mikäli haaveilee omasta bisneksestä, kannattaa myös hakeutua jonkinlaiseen yrittäjävalmennukseen.

Ammattiliittoon liittyminen kannattaa joka kerta. Tradenomien oman alan liitto on tradenomiliitto. TRAL ry on akavalainen tutkintopohjainen tradenomien edunvalvonta- ja palveluorganisaatio, johon voivat liittyä tradenomi-, BBA- tai tradenomi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneet tai niitä opiskelevat.