Kryptotaitelijaksi voi alkaa kuka tahansa, jolla on käytössään nettiyhteys ja kryptolompakko. Tällä hetkellä kasvavan NFT buumin pyörteissä kryptotaide on mahdollisesti kuumin alasektori, nimittäin kryptomeemien, GIFien, pikselitaiteen ja videoiden avulla voi tienata tuhansia euroja NFT:n markkinapaikoilla.

Vaikka voit ostaa helposti kryptotaidetta NFT:n muodossa ja toivoa myyväsi sen myöhemmin hyvällä hintaa, voit ottaa askeleen eteenpäin ja tulla itsekin kryptotaitelijaksi. 

Tienaa rahaa kryptotaiteella – miten pääset alkuun?

Ensimmäinen askel on tietysti päättää, millaista kryptotaidetta haluat luoda. On olemassa monia erilaisia NTF:ä, jotka putoavat kryptotaiteen kategoriaan: niihin kuuluu esimerkiksi meemejä, GIF:jä, lyhyitä videoklippejä, digitaalisia kuvia fyysisestä taiteesta ja niin edelleen.

Jos artistin veri pumppaa suonissasi ja tiedät jo, millaista taidetta haluat luoda, olet hyvällä mallilla. Mikäli et vielä ole varma siitä, millainen taide on sinun juttusi, voit hakea inspiraatioa NFT:n markkinapaikoilta ja katsoa, millaista kryptotaidetta tällä hetkellä myydään.

Hyvä idea on tietysti katsoa, miltä myydyimmät kryptotaideteokset näyttävät.

Lataa kryptolompakko

Kun olet päättänyt, millaista taidetta haluat luoda, on aika ladata kryptolompakko. Se mahdollistaa Ethereumin siirron omaan kryptolompakkoosi, jotta voit tienata rahaa kryptotaiteella. TrustWallet on yksi parhaista ja suosituimmista kryptolompakoista Ethereumin siirtämiseen.

Vaikka NFT:t ovat olemassa myös muissa kryptoketjuissa, noin 99 % kryptotaiteesta myydään Ethereum verkostossa. Paras lompakko lienee siis sellainen, jolla voi lähettää ja vastaanottaa Ethereumia.

Henkilökohtainen brändi

Lompakon avaamisen jälkeen on aika miettiä omaa henkilökohtaista brändiä. Kryptotaiteen maailmassa monet artistit käyttävät pseudonymejä (kuten Beeple) oman nimensä sijasta. Jotkut taiteilijat haluavat jopa pysyä täysin nimettömänä. Kryptotaiteen luominen mahdollistaakin sen, ettei taitelijan tarvitse edes paljastaa omaa nimeään silloin, kun taideteoksesta maksetaan.

NFT kokoelman tuottaminen

Kaikista vaikein askel kryptoartistiksi tulemisessa lienee taiteen luominen. Onneksi nykyään ei enää tarvita koodaajia taiteen luomiseen, vaan ihan jokainen voi käyttää hyväkseen helppokäyttöisiä kanavia NFT:n luomiseen. Myös aloittelijat pääsevät helposti vauhtiin niiden kanssa.

Yksi erinomainen esimerkki on Mintable, jonka kautta kuka tahansa (jolla on Ethereum lompakko) voi luoda NFT:tä (kuvia, GIF:ä, videoita) vain parissa minuutissa. Etenkin aloitteleville kryptotaitelijoille Mintable on hyvä vaihtoehto.

Aloittaaksesi taiteen luomisen Mintable-sovelluksessa, sinun pitää vain luoda tili, yhdistää Ethereum-lompakkosi ja ladata luomasi sisältö. Kun NFT on luotu, voit laittaa sen heti myyntiin Mintablen markkinapaikalle.

Muista kuitenkin, että Mintable on hyvin yksinkertainen kanava, jolla kuka tahansa voi luoda NFT:ä. Sen kautta luotua taidetta ei siis pidetä ihan yhtä arvokkaana kuin muita kanavia käyttämällä.

Markkinoi tuotteitasi

Pelkästään listaamalla luodun taiteen myyntiin NFT:n markkinapaikoille et todennäköisesti tienaa omaisuuksia ihan heti. Etenkin silloin, jos olet aloittelija eikä kukaan vielä tunne sinua, on syytä mainostaa ja markkinoida omaa osaamista.

Kryptotaiteen markkinoimiseen sosiaalinen media on mahdollisesti paras työkalu. Se on ilmainen, maailmanlaajuinen ja melkein kaikilla on käytössään ainakin yksi tunnettu sosiaalisen median kanava. Esimerkiksi Instagramin ja Facebookin hyödyntäminen kryptotaidetta markkinoidessa on erinomainen idea.

Oman nettisivun luomisesta ei myöskään ole haittaa. Omistautuneet taiteilijat omaavat myös nettisivun, jonka kautta halukkaat ostajat voidaan ohjata ostamaan NFT:t esimerkiksi Mintablesta.

Voiko kryptotaiteella tienata rahaa?

Kryptotaiteella voi tienata rahaa, mutta se vaatii omistautumista omalle intohimolle samalla tavalla kuin fyysisenkin taiteen työstäminen ja myyminen. Kryptotaide sisältää monia mahdollisuuksia, joita fyysinen taide ei voi tarjota, mikä tekee siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon monille NFT:stä kiinnostuneille.