Puhelinmyyjille riittää aina töitä vaikka olisi millainen lama tai koronatilanne päällä. Tässä artikkelissa esittelemme puhelinmyyjien kommentteja omasta työstään.

Puhelinmyyjiä kutsutaan usein myös myyntineuvottelijoiksi jne. Myös vähän hienompi nimike kuten account manager saattaa tosiasiassa olla puhdasta puhelinmyyntiä.

Pah sanon minä. Menkää oikeisiin töihin ja lakatkaa kiusaamasta tavallisia ihmisiä.

Myyntityö on tyrkyttämistä, sille ei vaan kertakaikkiaan mahda mitään, palkka ei heru siitä että luovutetaan heti. Teen työtäni parhaani mukaan, siinä missä nimim. Puuseppäkin toivottavasti tekee.

Mitä tulee suoramarkkinointikieltoihin, puhelinmyyjä ei mitenkään voi vaikuttaa siihen että kenen numero listassa tulee vastaan. Minua ei voi siitä haastaa mihinkään, että teen työtäni… ja siitä on myös ihan turha uhkailla niinkuin joku välkky täällä ehdotti. Minä en asialle voi yhtään mitään. Kun joku sanoo että “älä soita” niin poistan nron listalta poikkeuksetta. Ihan siitäkin syystä ettei työkaverieni päivä mene pilalle vihaisista asiakkaista joille soitetaan jo toista kertaa meiltä.
Siihen en voi vaikuttaa jos joku muu yritys ostaa saman listan ja soittelee sen uudestaan läpi.

Monet puhelinmyyntifirmat soittelevat samojen tuotteiden kanssa, siksi voi tuntua siltä että yhdestä paikasta soitetaan monta kertaa, vaikka näin EI TOIMITA. Usein tuntuu, että kaupustelijat yrittävät myydä tuotteet huijaamalla olipa kyseessä sitten puhelinliittymä tai sähkösopimus. Siitä ei saada mitään voittoa, että asiakkaat suuttuvat monta kertaa samasta paikasta soittaviin puhelinmyyjiin.

En voi myöskään koskaan valitettavasti tietää mihin tilanteeseen ihmiselle soitan. Teen aina parhaani ja olen ehdottoman kohtelias, vaikka olisi mikä raivoaja vastassa.

Mitä tulee “oikeisiin töihin” menemisestä, herranjumala, tuskin kukaan tätä työtä rakastaa, mutta ihan myyntiTYÖ tämäkin on. Parempi varmaan puhelinmyyjänä kun työttämänä niin että Puusepänkin verorahoilla elelisin täällä vai mitä?

Eihän työkkäri mihinkään pakota, mutta puhelinmyyntityö on helppo ja joustava ratkaisu

Eihän työkkäri mihinkään pakota, mutta puhelinmyyntityö on helppo ja joustava ratkaisu esim. opiskelijoille ja lisätienestejä tarvitseville yksinhuoltajille. Se on työtä, joka ei koulutusta eik aiempaa kokemusta tarvi, siksi siihen moni tarttuu, kuten itsekin.

Minä itse pidän työstäni ihan sopivan verran. Palkka ei ole suurensuuri mutta yksin asuva opiskelija pärjää sillä hyvin. Itse pyrin työssäni olemaan mahdollisimman kohtelias ja mahdollisimman vähän väkisillä tyrkyttävä. Jos esimerkiks vertaa puhelinmyyjän ammattia torimyyjään, niin erohan on vain myyntitapa; toinen myy puhelimitse ja toinen “suoramarkkinoi” kasvotusten. Miksei siis torimyyjälle aleta huutamaan vastaan ja haukkumaan? Sitä paitsi, lehtikohtaisia tarjouksia (myyn itse siis lehtiä) ei etsimättä monikaan löydä eikä tahdokkaan. Mutta kun valehtelematta puoleen hintaan tarjoaa lehteä niin en näe siinä mitään pahaa, eihän pakottaa voi mutta parempi kertoa minkälainen tarjous on edes kyseessä, ennenkuin luovuttaa kokonaan.

Puhelinmyyjien työ on myös verrattavissa telkkarimainoksiin: “Miksi JUST kesken salkkareiden ne mulle tyrkyttää jotain Pirkan tuotteita?” Kuinka moni oikeasti sanoo näin? Markkinointia sekin.

Anyway, kiitän niitä henkilöitä (tilasivatpa tai ei) jotka osaavat suhtautua puhelinmyyjiin samalla kunnioituksella, kuin muihinkin työntekijöihin. Kohteliaasti kieltäytyvä asiakas antaa aina paremman mielen, kuin luuria korvaan lyövä. Muistakaa, että olemme opiskelijoita, vähätuloisia tai muuten yleensä olosuhteiden pakosta työssämme. Ja itse ainakin koen erittäin mukavaksi, jos asiakkaan kanssa voi myös vaihtaa päivän kuulumisia, puhua säästä tai mistä tahansa muusta. Jos vittuilet puhelinmyyjälle, niin myyjä osaa varmasti olla myös sinulle ärsyttävä, olemmehan vain ihmisiä, kuten sinäkin.

Pidän kovasti omasta työstäni

Puhelintyö sopii mainiosti opintojen ohelle – varsinkin, kun työvuorot voi valita itse. Olen asiakaspalveluhenkinen ja assertiivinen työssäni. Monen ihmisen on vaikeaa käsittää, etten esimerkiksi koita tyrkyttää, vaan ihan oikeasti löytää asiakkaalle hyötyjä tuotteistamme. En jaksa myydä ihmiselle, jolle minun ei ole järkeä myydä mitään.

Ihmisten kanssa on todella mukavaa puhua muustakin kuin itse tuotteista ja tarjouksista. Käyttäydyn aikalailla samalla tavalla takaisin luurin toisessa päässä olevaa kohtaan kuin hän minuakin kohtaan. Osaan olla kusipää tarpeen vaatiessa tai sitten maailman paras juttelukaveri. Se on taas ihan sitten ihmisen asenteesta kiinni.

Täten ihmiset voisivat vähän miettiä mitä suustansa päästävät. Parempi todellakin käydä töissä puhelinmyynnissä (varsinkin näin laman aikaan) kuin olla työttömänä ja elää täysin sossun/kelan/työkkärin rahoilla, jotka joku muu työssäkäyvä maksaa.

Ennakkoluulottomuus pois :) Ei puhelinmyyjätkään kategorisoi ihmisiä nimen ja asuinpaikan perusteella ja käyttäydy heitä kohtaan omien mielikuviensa mukaan. Ei ole yhtä käsitettä “puhelinmyyjät”. Jokainen meistä on ihminen ja hoitaa työnsä eri tavoin. Minä ainakin koitan parhaani mukaan nauttia puheluistani.

Välillä tulee kyllä aika lapsellista tekstiä koskien puhelinmyyntiä

Joidenkin mielestä se on halveksittava ammatti… tiedä häntä sitten. Itse vihaan poliiseja, mainosmiehiä yleensä, palomiehiä ja rekkakuskeja. Jotenki lehdenjakajakin on perseestä eikä taksi- ja bussikuskeissakaan ole paljon hohtoa.

Jotkut yrittää vedota johonkin kotirauhan häirintään myyntipuheleuilla, mutta niin kauan kuin laki ei sitä mitenkään kiellä, niin turha rätkyttää.Niin kauan kuin laki ei sano asiasta yhtään mitään niin meikäläinen soittelee teille myyntipuheluja ja jos vain tietäisin ylläolleen nimimerkki puusepän firman osoitteen niin en ostaisi koskaan vahingossakaan yhtään mitään ko. firmasta. Tai jos joku muu haukkuu puhelinmyyjiä niin teen kyllä loppuelämäni pituisen boikotin haukkujan puljuun.

Teitä ärsyttää vaan se, että ette osaa itse markkinoida roinaanne paremmin. Puhelinmyynti on yksi tehokkaimpia keinoja lisätä myyntiä oli kyseessä melkein mikä tahansa tuote ja SEN TAKIA puhelinmyynti tulee olemaan tulevaisuuden ala. Sen näkee jo nyt vaikka jotkut puuseppinä itseään kunniallisempina kuvittelevat yrittävät väheksyä ja mollata alaa.