Matkustaminen toiselle paikkakunnalle työn takia on monelle ihmiselle välttämätöntä, vaikka se ei aina olisikaan mielekästä. Usein työkomennus voi kestää usean päivän tai jopa viikon ajan. Välillä voi työnsä puolesta joutua matkustamaan niin paljon, että hotellielämä alkaa kyllästyttää tai sitten komennus on niin pitkä, että hotellissa asuminen on mahdotonta. Tällöin kalustettu asunto tarjoaa loistavan vaihtoehdon hotellimajoittumiselle. Muista toki aina tarkistaa vuokrasopimuksen sisältö, jottei tule odottamattomia yllätyksiä.

Kalustetussa asunnossa voi elää aivan kuin kotonaan. Siellä voi kokata aamiaista, pestä pyykkiä ja katsella televisiota illalla. Kalustettu asunto yhdistää hotellielämän ja oman asunnon parhaat puolet. Työ toisella paikkakunnalla ei tunnu niin raskaalta, kun pääsee päivän päätteeksi rentoutumaan väliaikaiseen kotiin pienen hotellihuoneen sijaan. Myös ystäviä ja työkavereita on helppo pyytää illalla kylään, kun on työpaikkakunnalla oma koti.

Suomen suurimmissa kaupungeissa toimii useita majoitusyrityksiä, jotka tarjoavat kodinomaista majoituspalvelua niin työmatkalaisille kuin ulkomailta tuleville matkailijoille. Nämä valmiiksi sisustetut ja kalustetut asunnot sijaitsevat aivan tavallisissa taloissa ympäri kaupunkia. Asumalla tällaisessa kodissa työmatkan ajan, pääsee niin lähelle kohdekaupungissa asuvien tavallisen ihmisten elämää, kun se vain on mahdollista. Töihin lähteminenkin sujuu helpommin, kun omat arkirutiininsa pystyy säilyttämään samanlaisina kotonakin.

Kalustetun asunnon hinta

Kalustetun asunnon hinta määräytyy asunnon koon, sijainnin ja varustetason mukaan. Huoneistot on hinnoiteltu vuorokausihinnoilla, aivan niin kuin hotellitkin. Yöpymishinta sisältää kaiken eli mitään sähkö- tai vesimaksuja ei tarvitse erikseen maksaa. Yleensä asunnoissa on internetyhteys maksutta. Huoneistoissa on liinavaatteet sekä pyyhkeet valmiina ja siivooja käy samalla tavalla kuin hotellissakin. Yleensä vuorokausihinta on kuitenkin paljon edullisempi. Usein minimiyöpymisaikaa ei ole tai se on muutaman päivän. Asunnon vuorokausihintaan vaikuttaa myös asumisen kesto ja usein asunnon vuorokausihinta laskee, mitä pitemmän ajan siinä asutaan. Joskus sopimus voidaan tehdä toistaiseksi voimassa olevaksi, mikä tarkoittaa sitä, että asukas saa asua siinä vapaasti niin kauan kuin haluaa. Asuminen siis on todella joustavaa.