Olipa kyseessä sitten oma työhuone tai yrityksen konttori, työntekemisestä tulee huomattavasti viihdyttävämpää, jos ympäristöstä on tehty miellyttävä. Ympäristöön panostaminen todellakin kannattaa, etenkin, jos yrityksessä työskentelee useita henkilöitä. Heidän korvaamisensa voi nimittäin tulla pitkässä juoksussa todella kalliiksi.

Tapoja viihtyvyyden maksimoimiseen on olemassa monia. Yksi niistä on ripustaa seinille erilaisia julisteita ja tauluja, joihin on liitetty näyttävät kehykset. Millaisia näiden taulujen/julisteiden sitten kannattaisi olla? Niitä käydään tarkemmin läpi alla!

4 julistetyyppiä, jotka jokaisesta konttorista tulisi löytyä

Tiimityön edistäminen

Yhteistyössä on voimaa, sitä ei käy kiistäminen. Siksi jokaisen yrityksen tulisi saada oma tiiminsä toimimaan yhdessä. Hyvä tiimityö ja mukava ympäristö takaavat sen, että työ on tehokkaampaa, eivätkä työntekijät eivät ala haaveilla muualla työskentelystä.

Työntekijöiden kannustaminen vastuun kantamiseen

Työntekijät menestyvät parhaiten, kun heitä kohtelee heidän ansaitsemallaan tavalla. Osana tätä on myös heidän kannustaminen vastuunkantoon niin töiden kuin muiden toimien osalta. Motivoi työntekijöitä saapumaan ajoissa ja olemaan valmiina, ja olemaan se kaikkein paras versio itsestään.

Asioiden pitäminen positiivisena

Kukaan ei viihdy negatiivisessa ympäristössä kovin pitkiä aikoja. Pyri pitämään ympäristö positiivisena sekä eloisana iloisten ja energisten taulujen/julisteiden avulla.

Motivoiminen kohti menestystä

Kova työnteko on helpompaa, kun työhön on motivoitunut. Kannusta työntekijöitä ajattelemaan ja unelmoimaan isosti, ottamaan harkittuja riskejä sekä seuraamaan omia unelmia. Sitoutuneet ja motivoituneet työntekijät kaikkoavat 87 % pienemmällä todennäköisyydellä.

Millaiset julisteet sopivat omaan työhuoneeseen?

Julisteita tai tauluja ei olisi hyvä löytyä vain itse konttorista, vaan niitä olisi hyvä olla sijoitettuna myös omaan työhuoneeseen – sijaitsipa se missä tahansa. Ne voivat paitsi motivoida sinua, mutta myös auttaa tekemään työympäristöstä viihtyisämmän.

Taulujen tai julisteiden tärkeyttä ei pidä vähätellä, mutta suinkaan ihan mitä tahansa seinälle ei kannata ripustaa. Se, mitä juuri sinun seinällesi kannattaa laittaa, riippuu pitkälti omista mieltymyksistäsi ja päämääristäsi.

Vaihtoehtoja voi joka tapauksessa olla monia. Julisteen avulla voit esimerkiksi motivoida itseäsi, viestittää osaamisestasi, luoda itsellesi rauhoittavan ympäristön ja paljon muuta. Käytännössä julisteiden ja taulujen hyödyntämiseen ei ole rajoja, paitsi jos tietenkin haluat esimerkiksi sommitella seinän sekä taulun värit yhteen.

Alla on käyty vinkkejä läpi siihen, mitä omien julisteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Vinkkejä sopivan julisteen valitsemiseen

Ennen kuin ripustat mitään seinälle, kannattaa sinun ottaa huomioon muutamia eri seikkoja, jotka vaikuttavat taulun kokonaiskuvaan ja tehokkuuteen. Niitä ovat esimerkiksi:

  • Selkeä tavoite: Ennen kuin mietit mitään muuta, käy läpi, mitä haluat viestittää ripustuksellasi. Jos esimerkiksi haluat mainostaa jotain tai kertoa jotain itsestäsi, tarvitset jotain, mikä viestii aiheesta selkeästi.
  • Houkutteleva ulkoasu: Julisteen kanssa tulee ottaa huomioon myöskin muotoilu.  Käy läpi sopivaa julistetta valitessa esimerkiksi sen koko, väri, kontrasti ja rakenne, koska näiden avulla voi jossain määrin vaikuttaa julisteen antaman viestin lopputulokseen.
  • Yhtenäinen värimaailma: Värit ovat tehokkaita ja niiden avulla voi korostaa julisteen tärkeimpiä osia. Esimerkiksi punaisen avulla voit viestiä energiasta ja voimasta, oranssilla innostuksesta, keltaisella onnesta sekä ilosta ja sinisellä älykkyyydestä.
  • Selvän viestin antaminen: Kun olet hankkimassa/suunnittelemassa julistetta tai taulua, pidä huoli siitä, että viestii juuri kaiken tarvittavan kielen sekä ulkoasun avulla. Mikäli haluat motivoida itseäsi, pidä huoli siitä, että taulu viestittää asiasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Näillä vinkeillä jokainen löytää niin toimistoon kuin omaan työhuoneeseen sopivat taulut ja julisteet!