Ensimmäisen työpaikan löytäminen voi olla haasteellista alasta riippumatta. Työkokemusta kannattaa kuitenkin kaikkien pyrkiä hankkimaan itselleen mahdollisimman aikaisin. Kun työkokemusta löytyy, tulevaisuuden työpaikkoihin on paljon helpompi päästä.

Onneksi monet telemarkkinointifirmat tarjoavat töitä nuorille.

Telemarkkinoinnista on hyvä ponnistaa

Ei ole ihme, että monet nuoret aloittavat työuransa puhelinmyyjinä. Tätä voidaan selittää monella pointilla.

Etenkin telemarkkinointialan yritykset ovat valmiita ottamaan vastan nuoria tekijöitä, vaikkei heiltä löytyisikään aiempaa kokemusta. Pelkkä kiinnostus asiakaspalvelua kohtaan ja halu oppia uutta riittävät. Moniin telemarkkinointialaan tehtäviin pääsee käsiksi lyhyen perehdytysvaiheen jälkeen.

Työpaikan voi yhdistää myös liikealan myynnin ammattitutkinnon suorittamiseen. Näin saat lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja saat niin työpaikan, kuin koulutuksenkin.

Telemarkkinoinnista asiakaspalvelun osaamista

Telemarkkinoinnin alalla työskentely on hyvä koulu kenelle tahansa asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneelle. Moniin myyntialan työpaikkoihin myöhemmin haettaessa telemarkkinointikokemus voi olla arvostettu valtti.

Ala on tunnetusti haasteellinen, mutta samaan aikaan palkitseva. Työ on monipuolista – alalla joutuu olemaan tekemisissä uusien ihmisten kanssa jatkuvasti. Myyntistrategioita oppii parhaiten harjoittelemalla. Myyntityö ei välttämättä edellytä äärimmäistä ulospäinsuuntautuneisuutta, myös rauhallinen ote myyntihommaan voi toimia erinomaisesti. Erilaiset asiakaspalvelutekniikat sopivat eri tyyppisille ihmisille. Jokainen motivoitunut tekijä voi löytää tapansa olla hyvä asiakaspalvelija.

Hyvä työporukka motivoi

Telemarkkinointi voi olla nuorille työntekijöille myös hauskaa. Tämän varmistaa mukava ja kannustava työyhteisö. Kun työkaverit puhaltavat yhteen hiileen, voit olla varma, ettet jää yksin mahdollisten ongelmien kanssa. Erilaiset myyntikilpailut ja tapahtumat pitävät huolen siitä, että työ pysyy motivoivana ja kiehtovana.